Lige nu er der rigtig gode tilbud på håndvægte. Vi har støvsuget nettet for de gode tilbud og dem finder du lige herunder. Altid kun de nyeste og mest aktuelle håndvægte tilbud på nettet.

Kom i gang med at træne med håndvægte

Vægttræning for begyndere skal udføres i to faser:  

Hvis du aldrig har løftet en vægt før, begynder du forsigtigt og koncentrerer dig om din teknik. Dette vil hjælpe med at opbygge din selvtillid og forhindre eventuelle skader. Som en tommelfingerregel skal du bruge en vægt, du kan løfte – ikke mindre end 12 gange, men ikke mere end 15 gange.

Når du har afsluttet fire uger i etape 1, eller når du føler du ligger på et godt grundlæggende niveau og ingen gener har, kan du begynde at øge vægten og reducere repeteringer. Hold dig til en vægt, som du kan løfte ikke færre end 8 gange, men ikke mere end 10 gange. Det er altid bedre at tilføje mere vægt end at lave yderligere repeteringer. Hvis du bruger en vægt som du kan løfte mere end 15 gange, vil den ikke udfordre din krop.

Træn hjemme med håndvægte

Nogle gange er det bare mere bekvemt at træne hjemme i stedet for i et tætpakket svedigt træningscenter. Hvis du deler denne følelse, så køb nogle håndvægte (også kaldet dumbbells) og giv disse øvelser til hele din krop et forsøg.

Vælg de rigtige håndvægte

Ved du hvad håndvægte er gode til? Husk at håndvægte også kaldes dumbbells eller frie vægte. Øvelser, der bruger håndvægte, er gode til at opbygge styrke, øge din udholdenhed og opbygge muskelmasse.

Køb et sæt håndvægte

Det er godt at købe håndvægte med forskellig vægt, fordi du så gradvist kan udfordre dig selv som du udvikler dig med din vægttræning. Standardkombinationen af ​​vægte du bør købe er 2 x håndvægte 1 kg og 2 x håndvægte 2 kg. For at teste om et sæt er godt for dig, skal du hente den mindste vægt i gruppen. Løft og sænk denne håndvægt 10 gange. Hvis du er udmattet og ikke tror, ​​du kan klare mere end 10, er dette vægt sæt for tung. Ligeledes, hvis du har brugt meget tid på at træne og tror, ​​at disse vægte ikke vil udfordre dig, så køb tungere vægte. Medarbejdere i din lokale sportsforretning eller den valgte webshop, bør være i stand til at hjælpe dig med at bestemme, hvilke sæt vægte der vil fungere bedst for dig.

Bestem hvilken slags stil du vil have

Nogle håndvægte har konturer, der styrer dig til hvor du skal lægge dine fingre. Andre er glatte. De kommer i en række farver og materialer, herunder metal, neopren håndvægte eller plast. Bestem hvilken slags du vil have baseret på din personlige præference. Husk at en håndvægt, der har et greb der er for bredt, vil medføre mere muskeltræthed end normalt.

Bestem antallet af repeteringer du vil lave

Repeteringer er antallet af gange, du laver en bestemt øvelse. Nedenfor afsnittet finder du en god video med forskellige øvelser du kan lave med håndvægte. Antallet af repsetringer er imidlertid op til dig og dit komfortniveau. Generelt vil en person der lige begynder at bruge håndvægte, begynde med 10-12 reps på hver øvelse og derefter arbejde sig op derfra.

Bænkpres med håndvægte

Du skal bruge en træningsstol eller træningsbænk til denne øvelse. Du kan også ligge på gulvet, en træningsbold eller stakke nogle bøger oven på hinanden for ekstra rygstøtte. Læg dig tilbage på på dit valgte underlag, så dine knæ berører underlagets kant og dine fødder er plantet på jorden. Hold en håndvægt i hver hånd. Håndvægterne skal ligge langs din krop på brystniveau. Dine håndflader skal vende mod dine fødder. Løft håndvægtene lige op mod loftet. Dine albuer bør være tæt på låse, men de bør ikke helt låse. Hold håndvægtene i luften et øjeblik, hold dine arme stabile. Sænk håndvægterne tilbage til brystet og gentag disse trin.

1 armøvelse

Du skal igen bruge en bænk eller eller lignende underlag til denne øvelse. Du kan også ligge på gulvet. Du skal ligge så dine knæ rører ved kanten af ​​ bænken og dine fødder er fast plantet på jorden. Grib en håndvægt med hver hånd. Spred dine arme så de løber vinkelret med din krop og hold håndvægtene i kropshøjde. Løft håndvægterne indtil de er langs din side. Hold dem der et øjeblik og sænk dem derefter tilbage til kropshøjde. Prøv at holde dine albuer bøjet i samme vinkel gennem hele denne øvelse.

2 armøvelse

Lig på toppen af ​​din bænk. Dine fødder skal være fast og fladt placeret på jorden. Hold en håndvægt med begge hænder, så dine arme strækker sig over hovedet. Du bør forsøge at holde armene så udvidede som muligt. Løft håndens vægt lige op i luften. Øverst på den ene ende af håndvægten skal den vende mod loftet. Hold vægten på plads et øjeblik. Slap langsomt dine arme tilbage til deres stilling over dit hoved. Repeter.

Rygøvelser

Ved at træne ryggen får du ikke bare det godt, det vil også holde ryggen sund og stærk. Ved denne øvelse skal du huske på, at du skal trække vejret, når du løfter håndvægte og trækker vejret ind, når du slipper dem tilbage i hvilestilling. Kom ind i en semi-squat position med din overkrop bøjet fremad mens der er bøjning i hofterne. Hold ryggen lige igennem øvelsen. Hold en håndvægt i hver hånd, så dine håndflader vender står mod din krop. Håndvægterne skal være lige under knæene. Løft håndvægte lige op, så dine arme danner en ret vinkel. Du bør ikke ændre hvordan dine knæ og hofter er bøjet. Hold håndvægtene et øjeblik og lad dem langsomt falde ned i hvilestilling.

Dødløft

Stå lige med knæene let bøjede. Sænk håndvægterne, indtil de hænger over toppen af ​​dine fødder ved at bøje i taljen. Hold ryggen lige, og bevæg ikke dine ben. Du bør føle en strækning i dine lægge. Løft dig selv langsomt op til startposition. Gentag.

Som nybegynder

Dette er lidt inspiration til at komme i gang med at træne med håndvægte. Prøv det af derhjemme eller i træningscentret og se hvad der virker for dig. Mærker du særligt kraftige smerter ved træning med håndvægte, så råder vi dig til at tage kontakt til en fagperson. Som nybegynder er det dog altid tilrådeligt, at du starter med at få vejledning af en kyndig person, som kan instruere dig i korrekt teknik. Ellers tag kontakt til andre som træner med løft og vægte – de fleste deler gladeligt ud af deres erfaringer.

Du kan læse mere om træning med håndvægte her:

https://aktivtraening.dk/traening/styrketraening/styrketraeningsprogram/staerk-krop-med-haandvaegte-del-1

https://www.netdoctor.co.uk/healthy-living/fitness/a5100/beginners-guide-to-weight-training/

Denne side indeholder sponsorede links.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *