Tøver du lidt når du skal vælge mellem en motionscykel og en romaskine? Romaskiner virker mere krævende, er det dog mere effektivt end motionscyklen når du skal have en god træning og smide nogle kilo? Hvad med muskelopbygning? Og styrke dine lår, balder og ben? Gør en rosmaskine mere skade end gavn ved knæ -og rygprobler? For at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, så læs vores sammenligning og opdag forskellene og fordele og ulemper ved en motionscykel vs en rosmaskine.

1) Motionscykel eller romaskine til vægttab?

De to træningsmaskiner, motionscyklen og romaskinen, er begge gode til cardio træning og til at forbrænde kalorier (og fedt!). Begge maskiner har den fordel, at de kan ændres i indstillingerne for at variere intensiteten af din træning ved at øge maskinens modstand og derved forbrænder du flere kalorier.

Romaskine vs. motionscykel: hvilken fitnessmaskine forbrænder flest kalorier?

Romaskinen og motionscyklen lader dig forbrænde det samme antal kalorier. De to maskiner er faktisk baseret på det samme princip: Du får et hjul til at rotere ved hjælp af din egen benstyrke (og dine arme ved åretag).

1 TIMES TRÆNING | FORBRÆNDTE KALORIER
Motionscykel, lav til høj intensitet 400 – 800 kcal
Romaskine, lav til høj intensitet 400 – 800 kcal

Som vist ovenfor, afhænger kalorietabet af hvor længe du træner og hvor hårdt du træner. For eksempel vil du forbrænde omkring 800 kalorier på en times intensiv træning på en romaskine eller en motionscykel, men kun 400 kalorier hvis det er en mere moderat træning.

Men er motionscyklen ikke en mere effektiv træning end romaskinen når man tabe sig?

Faktisk, selvom de kan hjælpe dig med at brænde mange kalorier af, er der en stor forskel! Det er meget nemmere at træne i 30 minutter, 45 minutter, 1 time eller endog 2 timer på en motionscykel end på en romaskine! En træningsession på en romaskine varer normalt 20 minutter, mens en træningssession på en motionscykel varer mindst 30 til 45 minutter. Romaskinen er mere krævende på grund af positionen, den betydelige knæbøjning og bevægelserne i to trin (eller endda 4), som kræver en stor indsats og derefter en slækkestilling for at få hjulet til at dreje, mens bevægelserne på motionscyklen er konstant og stillingen behagelig og knapt så krævende.

Hvis dit hovedmål er at tabe dig, vil vi anbefale dig at vælge en motionscykel, fordi du nemt kan skifte mellem forlænget cardio træning på en time eller mere og 20 minutters HIIT træningsprogrammer for at forbrænde kalorier og fedt effektivt.

TIP TIL VÆGTAB:

Tab 1 kg om måneden. 1 times træning på motionscyklen 3 gange om ugen, giver dig mulighed for at tabe 1 kg om måneden. Eller du kan opnå det samme ved 30 minutters roning 3 gange om ugen i 2 måneder.

2) Stationær cykel vs romaskine: Hvilke muskler bruges?

Motionscyklen og romaskinen er cardio fitness maskiner – de træner kroppens vigtigste muskel, hjertet! Derudover hjælper de til faste muskler, at toning af muskler, men de kan ikke hjælpe dig med at få svulmenede muskler som vægtløftning ville gøre. Den anden fælles fordel ved romaskinen og motionscyklen er, at de begge vil hjælpe dig med at styrke dine ben, dine lår og give dig en mere atletisk muskulatur. Hvis du vil tabe dig er det vigtigt at arbejde på dine muskler for at fastholde de blødeste dele af din krop og få en mere atletisk krop.

En romaskine bruger flere kropsmuskler end motionscyklen. Det er generelt sagt, at 60% af indsatsen kommer fra benene, 30% fra pendulbevægelsen og 10% fra armene ved roninng. Her er de muskler, som romaskine træner:

– benmuskler

– lårmuskler ( forsiden og bagsiden af ​​lårene)

– gluteale muskler

– lægmusklerne

– armmuskler (biceps, triceps)

– muskler placeret på skuldrene (deltoiderne)

– rygmuskler (store dorsale, trapezide og rhomboide muskler)

– mavemuskler

Fordelen ved romaskinen i forhold motionscyklencykel er, at den træner musklerne på arme, skuldre, ryg og mave, mens træningscyklen hovedsagelig træner underkroppens muskler.

Er romaskinen mere effektiv end træningscyklen for at styrke lårene?

Begge fitnessmaskiner er effektive til at styrke lårene. Begge gør det muligt at øge modstanden og derved styrke lårerne, fordi jo højere modstanden er, desto mere skal musklerne arbejde! Træningscyklen styrker dog hovedsageligt ben- og lårmusklerne hvilket betyder, at din indsats er koncentreret på denne del af kroppen. Hvis du kører død i armene arme efter 20 minutter på romaskinen, stopper træningen, mens det på motionscyklen hovedsageligt benene og lårene der arbejder. Og hvis du eksempelvis kan forlænge træningen i 45 minutter, betyder det at du sparer 25 minutter i forhold til romaskinen, og du vil have trænet dine ben- og lårmuskler endnu mere.

En lille reminder:

Muskler kommer ikke uden anstrengelse! Det vil være nødvendigt at øge modstanden på din motionscykelcykel eller romaskine, hvis du vil træne dine muskler og tone dem op! Fordelen er, at du vil brænde flere kalorier på samme tid!

3) Motionscykel eller romaskine træning ved knæ eller rygproblemer?

Motionscyklen belaster ryggen minimalt og giver derfor ingen problemer for ryggen. Derudover gør motionscyklen det muligt at træne knæene forsigtigt, når man træner med moderat modstand og er derfor velegnet til forebyggelse og rehabilitering efter en knæoperation. Det er en ideel fitness maskine til rehabilitering, fordi det ikke forårsager nogen stød i leddene.

Romaskinen er meget krævende for ryggen. På side styrker den ryggen, men for dem der allerede har rygsmerter eller en uhensigtmæssig kropsholdning, kan brug brug af romaskine øge smerten. Derudover tvinger romaskinen dig til at bøje knæene helt, hvilket generelt er kontraindiceret til personer med knæproblemer.

Motionscyklen er derfor mere velegnet til ældre og personer med ryg- og knæproblemer, end romaskinen er.

Til dig med rygproblemer:

Du bør kende den rigtige teknik når du træner på en romaskine for at undgå rygsmerter! Skub først med benene og skub derefter sædet bagud og træk til sidst med dine arme og gentag den anden vej (forlæng armene, skub sædet og bøj derefter dine ben).

4) Hvad er så fordelene og ulemperne ved motionscykel og romaskine?

Romaskinen og den motionscyklen er cardio-maskiner som begge styrker hjertet og det kardiovaskulære system, forbedrer fysisk kondition og udholdenhed, giver dig mulighed for at tabe dig og styrke dine ben, lår og balder. De to maskiner er dog også to meget forskellige træningsmaskiner, som vi præsenterer i tabellen nedenfor.

Sammenligning over fordele og ulemper ved hver træningsmaskine:

Motionscykel: fordele og ulemper

• Nem at håndtere, forskellige træningsmuligheder

• Cardio og intervaltræning

• Benmuskler, lår, balder og arme

• Energiforbrug: 400 til 800 kcal pr. Time

• God for leddene

• Velegnet til alle (begyndere og avancerede)

Romaskine: fordele og ulemper:

• Kræver erfaring for at få den rigtige bevægelse og position.

• Glimrende cardio eller intervaltræning

• Benmuskler, lår, balder, arme og skuldre

• Energiforbrug: 400 til 800 kcal pr. Time

• Er hård for hofte-, knæ- og ankelledene

Generelt er en træningcykel egnet til næsten enhver form for brug, uanset om du skal holde dig i form, til vægttab, rehabilitering, forebyggelse eller tone lårmusklerne, benene og balder. Amatør- eller professionelle cyklister foretrækker en spinningcykel, en home trainer eller en semi-professionel motionscykel, mens hvis du vil øve i 30 minutter til 2 timer om dagen, er en motionscykel det perfekte valg.

Dem der er vant til at ro, vil sætte pris på en romaskine for at få fornemmelsen de kender fra vandet.

Husk dog, at du ideelt set skal træne 30 til 45 minutter på din træningscykel eller romaskine 2 til 3 gange om ugen. Sådan kan du fuldt ud nyde fordelene og de positive virkninger af motion på din krop og dit helbred!

Er du blevet hooked på en motionscykel eller en romaskine, så ser herunder. Disse forhandlere har vilde tilbud på romaskiner og motionscykler lige nu – altid de nyeste og bedste tilbud fra nogle af landets største forhandlere af træningsudstyr.

 

 

Denne side indeholder annoncelinks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.