Vi rådes i øjeblikket til at bære ansigtsbeklædninger (som kan omfatte engangsmundbind eller genanvendelige mundbind) i lukkede rum, hvor afstand ikke altid er mulig. I Danmark er det fra d. 22 august 2020 obligatorisk at bære mundbind i offentlig transport.

Uanset om du leder efter et farverigt, genanvendeligt mundbind eller en pakke med praktiske engangsmundbind til når du er ude, så finder du herunder en masse forslag. Længere nede kan du også få svar på de mest stillede spørgsmål vedrørende Covid19 og mundbind.

Offentlig transport og Coronavirus fra d. 22.08.2020

Du skal bære mundbind eller ansigtsvisir i offentlig transport, ved taxakørsel og i nærheden af områder af transportknudepunkter i Danmark, herunder busstationer, togstationer, lufthavne og færgeovergange. Du vil overtræde loven, hvis du undlader at gøre det og vil risikere en bøde.

Visse personer behøver ikke at bære ansigtsdækning grundet visse sygdomme, alder og lignende..

Du skal fjerne mundbind, visir eller anden ansigtsafdækning hvis du bliver bedt om det af en politibetjent eller anden relevant myndighedsperson..

Det er vigtigt at vaske eller desinficere dine hænder før og efter at have berørt din ansigtsdækning.

Læs mere om kravet om mundbind her.

Ofte stillede spørgsmål om mundbind.

Vil et mundbind give beskyttelse mod coronavirus (COVID-19)?

Det er vigtigt at fremhæve, at ansigtsdækning ikke giver beskyttelse mod coronavirus (COVID-19) men kan hjælpe med at reducere risikoen for smitte til andre hvis du bærer eller viser symptomer på coronavirus (COVID-19). Mundbind skal ikke bruges som erstatning for at holde afstand.
Regelmæssig håndvask, det at du dækker din næse og mund når du hoster eller nyser (host/nys i albueleddet) og ikke rører dit ansigt med uvaskede hænder forbliver stadig de vigtigste tiltag i henhold til den seneste regeringsvejledning.

Hvordan bærer jeg mit engangsmundbind?

Følg instruktionerne der vises på bagsiden af ​​ansigtsmaskeemballagen, der fortæller dig, hvordan du korrekt monterer dem rundt om din mund, næse og hage og fastgøres med en øreslynge. Det er vigtigt at vaske hænderne før og efter montering af masken. Når det er monteret på ansigtet, skal du undgå at røre masken med dine hænder for at reducere risikoen for transmission fra hånd til maske. Hvis du rører ved masken, skal du vaske hænderne igen. Vores engangsmasker skal smides sammen husholdningsaffald umiddelbart efter brug.

Jeg lider af åndedrætsbesvær. Skal jeg bære mundbind?

Lider du af åndedrætsbesvær, findes der lempelser for kravet om at bære mundbind. Det anbefales, at du tager kontakt til egen læge eller andre sundhedsfaglige instanser som kan råde dig herom.

Se evt. denne artikel fra Sundhedsstyrelsen vedrørende undtagelser om kravet om mundbind.

Skal jeg bære mundbind hver gang jeg forlader hjemmet?

Det er ikke et obligatorisk krav at bære mundbind uden for hjemmet.
Det er dog nu obligatorisk for den danske befolkning at bære mundbind i offentlig transport fra lørdag d. 22 august 2020.

Områder med lokale begrænsninger hvor mundbind kan være påkrævet.

Nogle områder har lokale begrænsninger. Du skal følge lokale råd, når du rejser ind, ud af og inden for disse områder.

Social afstand
Du skal opretholde en 2 meters afstand, hvor det er muligt, fordi risikoen for transmission er lille i denne afstand. Hvis du ikke kan holde en 2 meters afstand, skal du mindske risikoen for dig selv og andre ved at opretholde en 1 meters afstand, hvor det er muligt, og tage passende forholdsregler.

Hjælp med at holde dig selv, andre passagerer og transportpersonale i sikkerhed ved at tage følgende forholdsregler:

Begræns antallet af mennesker eller husholdninger, som du kommer i kontakt med, for eksempel ved at undgå de travleste ruter, såvel som travle tider som myldretiden

Vask eller rengør dine hænder regelmæssigt.

Brug en ansigtsafdækning på offentlig transport og i væsentligt lukkede områder af transportknudepunkter

Undgå at røre ved dit ansigt

Dæk din mund og næse med stof eller indersiden af ​​albuen, når du hoster eller nyser

Rejs side om side eller bag andre mennesker snarere end overfor dem, hvor siddepladser tillader det

Rør ved så få overflader som muligt

Ophold dig udendørs fremfor indendørs

Hvor det er muligt, minimer den tid der bruges tæt på andre mennesker

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *