De nyeste drivhus tilbud

Et drivhus er en værdifuld tilføjelse til enhver have. Det er ideelt til såning af frø, dyrkning af tomater og agurker og overvintrende planter.Du kan også dyrke vinterhave- eller drivhusplanter, der kræver året-rundt beskyttelse som et drivhus giver.

Der er meget at overveje, når man placerer og vælger et drivhus. Læs videre for vores råd om valg, placering og opbygning af et drivhus, plus at det fungerer godt – inklusive montering af tagrender, tilføjelse af en automatisk ventilationsåbner, rengøring, isolering og opvarmning om vinteren.

Den første ting, du skal finde ud af, når du køber eller bygger et drivhus, er hvor meget voksende areal du har brug for. Husk, at et drivhus er en langsigtet investering. Dit valg skal være stort nok til at give god plads i årene fremover. I mange tilfælde vil drivhussejere ende med at have flere firkantede optagelser end de oprindeligt troede. Hvis du desuden planlægger at dyrke grøntsager, vil du have maksimalt lys og masser af loftsrum, hvilket også er godt til at hænge planter.

Der er drivhuse til næsten ethvert budget, og de fleste (selvom du ikke er praktisk med en hammer) kan bygges på mindre end en dag. Nedenfor er en hurtig oversigt over de forskellige opgaver der kommer med et drivhus:

Valg af drivhus

Der er meget at overveje, når man vælger et drivhus – inklusive størrelse og materialer. Aluminium er billigere og holdbart; træ er dyrere og holder varmen godt, men har brug for vedligeholdelse. De fleste mennesker fortryder ikke at have fået et større drivhus, så køb et så stort, som dit budget og din plads tillader. Læs vores råd om valg af drivhus.

Valg af det rigtige sted
At finde det rigtige sted til dit drivhus er meget vigtigt. Du har brug for en flad plet med maksimal lys og solskin, væk fra frostlommer og kolde vinde. Ideelt set skal det sidde på en øst-vest akse, så den får mest lys, især om vinteren. Oplev de seks vigtigste ting, du skal overveje, når du placerer et drivhus.

Bygning af et drivhus

At bygge et drivhus selv kan spare hundreder af kroner – og jo større strukturen er, des mere sparer du. Ovenpå bygningsomkostningerne kan du også spare på jordudjævning, bygge fundament og lægge stier inde. Hvis du kunne lide at give det en chance, skal du læse vores råd om opbygning af drivhus.

juliana orangeri og drivhus

Udluftning af drivhuset
Ventilation er et must i sommermånederne. En automatisk ventilationsåbner betyder, at din drivhusventilation og juliana orangeri er konstant reguleret, uanset om du er hjemme eller ikke, og hvis din ikke allerede har en, er de hurtige og lette at installere. Find ud af, hvordan du installerer en automatisk ventilationsåbner.

Montering af tagrender
Montering af tagrender og montering af en vandkrop for at fange regnen sparer ikke kun vand, det betyder, at du nemt kan fylde din vandkande til dine tørste afgrøder om sommeren. Guttering af plastik fås i enhver DIY-butik. Læs vores guide til montering af tagrender i et drivhus.

Fugtighed i drivhuset
At fugte drivhuset ned – at hælde vand på drivhusgulvet – er et vigtigt job om sommeren. Det skaber nok fugtighed hele dagen til at forhindre, at dine planter lider af varmestress. Find ud af, hvordan man dæmper ned i drivhuset.

Rengøring af drivhuset
At holde dit drivhus rent betyder, at det maksimale lys kan komme ind (især vigtigt om vinteren) og betyder, at der er mindre chance for, at skadedyr og sygdomme lurer. Rengør i foråret og efteråret, før og efter den vigtigste vækstsæson.

Opvarmning af drivhus

At isolere dit drivhus med et lag bobleindpakning giver dine planter en hjælpende hånd gennem vinteren, mens du stadig slipper lys ind. Hvis du overvintrer planter, kan et maks / min termometer og en drivhusvarmer være nyttigt. Læs vores råd om, hvordan du opbevarer varmen i dit drivhus om vinteren.

Vigtigt tilbehør til drivhus

Drivhusopstilling hæver planter fra jorden og undgår køligere luft og giver en praktisk arbejdshøjde. Lameller øger luftcirkulationen og reducerer svampeproblemer. Formatorer hjælper med at sikre succes med såsæd; en opvarmet propagator eller måtte fremskynder spiring og rodfæstelse. Læs mere om vigtigt drivhuskit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.