Brænde tilbud til vinterkulden

Uanset om du køber brænde eller høster det selv, er det vigtigt at vide, hvilken slags der er bedst til din pejs eller brændeovn, samt hvordan man bedst tørrer, krydderer og opbevarer den. Der er mange brænde alternativer, der også er værd at udforske. Vi dækker hele spektret her sammen med fordele og ulemper plus nogle tricks for at opdele brænde lettere, opvarmningsværdier og mere. Typer af brænde Du ved muligvis allerede, at der er to forskellige typer brænde: hårdttræ og blødt træ. Tilgængelighed afhænger af din placering.

Hårdt træ vs blødt træ: Fordele og ulemper

Hårdt træ er tættest. De brænder typisk længere og varmere end blødt træ. Træsorterne er ikke så harpiks eller klæbrige som blødt træ; de producerer mindre tjære, hvilket betyder mindre ophobning i din skorsten og lettere / hurtigere skorstenrengøring. Hårdt skov producerer typisk mindre røg end blødt træ. Blødt træ er ofte billigere end hårdt træ, afhængigt af placeringen. Blødt træ krydder hurtigere end hårdt træ, i de fleste tilfælde. Blødt træ har tendens til at antænde hurtigere og lettere.

Populære hårdttræarter: Ask, Birk, eg Eg

Populære blødt træarter: Cedertræ, Lærk, gran

Traditionelle brænde alternativer Hvis du høster din egen brænde, og den skal krydres, eller hvis du alle er ude af brænde, men har nogle kolde dage foran, er der nogle alternativer til traditionel brænde. Her er et par at overveje. Fremstillede “log” -produkter fremstillet med komprimeret savsmuld, træflis osv. Disse er ofte ret effektive. Pellets er designet til at blive brugt i pelletsovne, men du kan brænde dem i en standard brændeovn, hvis du har brug for det. Disse varer ikke så længe som komprimerede brandlogfiler. Træflis holder ikke længe i pejsen, men de kan brændes, og de laver fremragende fyring. Dimensionalt træ som 2x4s – Dette kan være nyttigt som fyring, men det er ikke en god primær brændstofskilde, da det forbrænder ultrahurtigt og varmt og kan forårsage overfyring og en efterfølgende skorsten eller husbrand. Du kan blive fristet til at brænde gammel krydsfiner i din brændeovn eller pejs. Gør det ikke! De kemikalier, den indeholder, kan være farlige at indånde, når de brændes, og de kan beskadige din pejs eller brændeovn.

Høstning af brænde er en fantastisk måde at spare penge på, nyde tiden udendørs og få en god fremragende træning. Sørg for kun at skære brænde, hvor det er lovligt, og kontrollere lokale og nationale forskrifter og tilladelser til at skære brænde. Hvis du har adgang til træ på dit eget land, er du heldig! Høstning af brænde kræver i de fleste tilfælde ikke tilladelse, og det kræver heller ikke en stor del af en investering i brændstof til din lastbil. Hvad angår hvor lang tid det vil tage, afhænger dette af, hvor mange mennesker du skal hjælpe, og hvor meget brænde, du har brug for. Mange mennesker påtager sig denne opgave i små bidder i stedet for at investere hele dage eller uger i træindsamlingsprocessen. Hvad man skal passe på Mens du helt sikkert kan høste brænde om foråret og sommeren, skal du være forsigtig med den lokale flora og fauna! Du ønsker at være på udkig efter slanger, og du bliver nødt til at holde et omhyggeligt øje med giftige Ivy vinstokke på brændearter. Hvis begge sider er en bekymring, ligesom tilbage under koldt vejr. Fjern omhyggeligt giftige Ivy vinstokke, da de stadig kan forårsage en reaktion, selv når de er tørre / døde. Sørg for at få dem alle væk fra træet, før du bringer det hjem; brændende gift eføy frigiver giftstoffer i luften, og disse kan forårsage alvorlige øjne-, hud- og lungereaktioner.

Sådan skæres brænde Se efter døde træer i stedet for at tage sig af grønne. Døde (men ikke rådne) træer er allerede alderen delvist, og det betyder en langt kortere tørre- / kryddertid, når du får træet skåret, delt og stablet. Sørg for, at der ikke er nogen, der bor indeni, inden du går til at høste gamle, døde træer. Hvis du ikke er bekendt med processen med at fælde et træ, er det en god ide at få lektioner personligt fra en person, der ved hvordan. Når træet er nede, skal du bruge motorsaven til at fjerne lemmerne og derefter skære lemmerne og bjælkerne i 16-tommer sektioner til transport. Sådan splittes brænde Der er et par tricks til at opdele brænde lettere. Den første er at vælge det rigtige udstyr. Hvis du behandler en minimal mængde træ, fungerer en tung kløft og en mindre luge eller øks. Hvis du planlægger at opdele masser af træ, skal du overveje at spare tid og kræfter ved at få en hydraulisk opdeler. Manuelle modeller er ofte tilgængelige for mindre end $ 200, mens gas- eller elektriske modeller repræsenterer en større investering. Her er et par flere tricks til lettere opdeling af brænde: Brug en niveauhakklods (en trestubbe er ideel). Overvej at fastgøre et gammelt dæk uden fælge på din skæreblok, og sæt bjælkerne oprejst inde i dækket, før du hugger dem. Dette kan spare ganske lidt bøjning. Arkiver ikke opsplitningsklodser og andre store skæreværktøjer for at skære skarphed. Disse fungerer bedst og modstår flis bedre, når de sidder med en stump kant.

Opbevaring af brænde

Opbevaring af brænde Da brænde kan bukke under for skadedyrsproblemer og rådne, er det vigtigt, at du opbevarer den omhyggeligt, helst ikke mindre end 20 meter fra dit hjem. En dedikeret træskur er det ideelle opbevaringsområde, men du kan nemt oprette overdækkede træbunker, der forhindrer skadedyr i at hekke sammen med dit hjem, og som sikrer en ordentlig luftcirkulation, der er vigtig for at forhindre rådne. Opbevar din brænde ude af kontakt med jorden. Paller er ideelle, ligesom stativer konstrueret med trykbehandlet træ.

Stable brænde

Hvis du har brug for at opbevare brænde ved siden af ​​en anden bygning, f.eks. En lade eller en haveskur, skal du sørge for, at du efterlader flere tommer tom plads mellem træbunken og siden af ​​bygningen. Tættere placering kan tilskynde til fugtighedsopbygning og skader, og det kan også tjene som et skjulested for mus og andre væsener. Du kan opbevare noget brænde – nok i et par dage – på et brændeholder på en overdækket veranda eller gårdhave, men hold den ude af kontakt med dit hjem sidespor eller terrassebord. Brug det meste af dette træ inden genpåfyldning af stativet, så skadedyr ikke har mulighed for at bygge rede inde. Sådan stables brænde Du får mest muligt ud af din lagerplads, hvis du stabler din brænde på langs i stedet for i et kryds og tværs mønster. Krydsskorsmønsteret gør dog et godt stykke arbejde med at tillade ekstra luftstrøm, så hvis du krydrer og opbevarer træ på samme sted, og du har masser af plads, kan du overveje at gøre det på denne måde. Prøv at opbygge en velafbalanceret stabel med forskellige størrelser i hele stakken. På denne måde har du let adgang til en række træstørrelser senere, når du vil oprette ild. Brug lidt tid på at gøre dette. Rushing er en opskrift på katastrofe!

Find de bedste brænde tilbud

Uanset hvad du gør, skal du ikke bare smide din brænde tilbud ned i en bunke på jorden. Træet i midten vil blive udsat for fugt, og når du bruger det, er det meget sandsynligt, at du finder mug, svamp og endda skadedyr. Det kræver en smule indsats for korrekt at stable brænde, men investeringen i tiden resulterer i varme, hyggelige brande, som du nyder alle i de koldere måneder. Tip til køb af brænde Brug for at købe brænde? Disse nyttige tip kan hjælpe dig, uanset hvad din placering er. Vi anbefaler, at du lærer så meget som muligt om dit lokale brænde marked før du investerer i træ til vinteren. Køb fra en velrenommeret kilde: spørg rundt og udfør en smule research, inden du tager en beslutning. Få dit træ tidligt i sæsonen. Hvis det er muligt, skal du købe en hel vinterens træforsyning på én gang, så du ikke sidder fast ved at søge efter brænde midt i vinteren. Inspicér træet, når det ankommer, inden virksomheden begynder at stable det. Se efter rent træ, alt skåret i jævne længder (16 tommer er standard de fleste steder). Afvis store stykker, der ikke er opdelt, og accepter ikke stubbe. Brænden skal se ud og føles tør, og brikkerne skal være ret ensartede i størrelse. Det er en god ide at teste et stykke eller to med en brænde fugtighedsmåler, blot for at sikre, at du virkelig får den tørre, krydret brænde, som du blev lovet. Sørg for, at du får den mængde træ, du betaler for. Nogle leverandører forsøger at forkorte kunder ved at krydse stabling brænde, så det ser ud som om de får en stor værdi. I stedet for er der mere luftplads i træbunken – nogle kilder estimerer, at den faktiske mængde træ i en 4 x 8 krydset stak er ca. 50% af mængden indeholdt i en lige stabel af samme størrelse. Hvis træet stables til dig, skal du insistere på lige stabling og bekræfte, at du får det rigtige beløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.